Löneförhandling

Löneförhandling i rekryteringsprocessen – så kan du tänka!

Frågan om lön är lika viktig som svår, upplever många. Kanske har du ett specifikt önskemål gällande din lön inför kommande tjänst. Det är fullt naturligt; för de flesta av oss är den ekonomiska biten central när det kommer till arbete. Just därför har vi i detta inlägg samlat några centrala tips som du kan ta med dig för att öka chansen att hamna på önskad lönenivå! 

Ha is i magen!  

Det kan vara fördelaktigt att vänta med att ta upp ämnet till ett senare skede i rekryteringsprocessen, eftersom arbetsgivaren då fått en tydligare bild av dina styrkor och kompetenser samt varför just du är rätt för tjänsten. Det är då lättare för dig att komma upp i en högre lön.  

Ta fram lönestatistik!  

Även om du själv inte tar upp frågan om lön kommer ämnet troligen tas upp från arbetsgivaren, det är därför viktigt att ha förberett ett önskvärt lönespann. Har du inte förberett dig kan det upplevas något oprofessionellt och oengagerat. Ett sätt att hitta en rimlig lönenivå är att inför intervjun googla lönestatistik. För att få fram statistiken kan du söka på yrkestitel + region + år + arbetsmarknadssektor (kommunal eller privat) – då får du i sin tur fram lönespann som du kan använda i samtalet. Anledningen till att det är bra att presentera ett lönespann är att du då inte fastnar i ett specifikt belopp.  

Räkna in tidigare erfarenheter i löneförslaget! 

Tänk på att om du har arbetslivserfarenhet eller relevant utbildning inom det yrkesområdet du är på intervju för kan du med fördel använda det här som argument för att hamna i övre delen av lönespannet. Om du är på intervju för en tjänst som ekonomiassistent och i sin tur har arbetat som ekonomiassistent två år tidigare bör du självklart ha en högre ingångslön än den personen som inte har någon erfarenhet.  

Ha löneförmåner i åtanke! 

Löneförmåner såsom friskvårdsbidrag, flextid, utbildning, semesterdagar, tjänstebil och tjänstepension, kan ha stor betydelse i din lönesättning. Dessa förmåner ges som en ersättning utöver den kontanta lönen. Läs på om olika förmåner inför löneförhandlingen och fundera över vilka som är viktiga för dig! 

Var självsäker – men också ödmjuk!  

Att presentera ett löneförslag med stöd av argument och lönestatistik visar på att du vet vad du är värd, att du är förberedd och att du har självrespekt – det här är positivt. Det är däremot väl så viktigt att bibehålla god ton eftersom lönen ju bestäms i samråd med arbetsgivaren, så försök att visa ödmjukhet och lyhördhet inför vad de har möjlighet att erbjuda dig. Du skulle exempelvis kunna säga något i stil med “det här är mitt önskemål, nu undrar jag hur era möjligheter och tankar ser ut gällande min lön”.  

Öva, Öva, Öva! 

För att bli bekväm i hur du ska presentera ditt löneförslag och dina argument rekommenderar vi att du övar innan – det här kan göra underverk. Du kan ju förslagsvis träna med en kompis, familjemedlem eller din jobbcoach (om du är deltagare i KROM). 

Löneförhandling

Vi hoppas detta inlägg hjälper dig i din jobbsökarprocess! Om du vill ha fler hjälpsamma tips rekommenderar vi att ta del av våra andra inlägg på jobbsökarguiden!   

Lycka till! 

Tipsa en vän!

Arbetslivsresurs stöttar dig i ditt arbetssökande!

Vi kan hjälpa dig att hitta rätt jobb eller utbildning!

Vill du att vi kontaktar dig och berättar mer om vilka möjligheter som finns på din ort?

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.