Aktivitetsbaserade utredningsplatser
Aktivitetsbaserade utredningsplatser

I samverkan med Arbetsförmedlingen bedriver vi tjänsten Aktivitetsbaserade utredningsplatser. Tjänsten ger dig möjlighet att prova och synliggöra dina styrkor och förmågor inom olika förekommande arbetsuppgifter på arbetsmarknaden. Resultatet används som en del av en samlad bedömning av dina arbetsförutsättningar och eventuellt behov av stöd.

Hur går det till?

Under fyra till sex veckor deltar du i en utredning i en arbetslik miljö som ger dig möjlighet att prova på olika arbetsstationer och moment som är kopplade till arbetsmarknaden. Vi ser gemensamt hur arbetsuppgifterna påverkar, inverkar och hur de eventuellt kan anpassas för dig. Målet är att du ska identifiera dina styrkor och lära känna hur du bäst använder dem!

Under hela utredningstiden finns våra arbetsterapeuter och handledare vid din sida. De instruerar, handleder och observerar dig i ditt genomförande. Du kan komma att prova nya arbetssätt, anpassningar och även hjälpmedel om det behövs.

Ett steg vidare mot arbetsmarknaden

Gemensamt kommer vi fram till vilka arbetsuppgifter som passar just dig. Resultatet blir ett underlag för dig och din arbetsförmedlare, så att du kan komma vidare på din resa mot arbetsmarknaden.

Hur gör du för att få börja på tjänsten Aktivitetsbaserade utredningsplatser hos oss?

Ansökan gör du genom att kontakta Arbetsförmedlingen och prata med dem om du kan vara aktuell för tjänsten Aktivitetsbaserade utredningsplatser.

Orter där vi erbjuder Aktivitetsbaserade utredningsplatser

Avesta, Bollnäs, Borlänge, Borås, Hässleholm, Jönköping, Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Kristianstad, Lidköping, Luleå, Lund, Lycksele, Mora, Motala, Skellefteå, Strömsund, Sundsvall, Sveg, Tomelilla, Trollhättan, Växjö, Östersund