Aktivitetsbaserade utredningsplatser

Handledning i verklig arbetsmiljö för att stärka din arbetsförmåga

Vad är Aktivitetsbaserade utredningsplatser?

I samverkan med Arbetsförmedlingen bedriver vi tjänsten Aktivitetsbaserade utredningsplatser. Det här är en tjänst som ger dig möjlighet att synliggöra dina styrkor och förmågor inom olika yrkesområden på arbetsmarknaden. Resultatet används som en del av en samlad bedömning av dina arbetsförutsättningar och eventuellt behov av stöd.

Man sitter mer skisser på papper och funderar

Vill du börja på tjänsten hos Arbetslivsresurs?

Ansök genom att kontakta Arbetsförmedlingen och prata med dem om du kan vara aktuell för tjänsten Aktivitetsbaserade utredningsplatser.

Hur går det till?

Under fyra till sex veckor deltar du i en utredning i en arbetslik miljö som ger dig möjlighet att prova på olika arbetsstationer och moment som är kopplade till arbetsmarknaden. Vi ser gemensamt hur arbetsuppgifterna påverkar, inverkar och hur de eventuellt kan anpassas för dig. Målet är att du ska identifiera dina styrkor och få fördjupad förståelse för hur du bäst använder dem!

Under hela utredningstiden finns våra arbetsterapeuter och handledare vid din sida. De instruerar, handleder och observerar dig i ditt genomförande. Du kan komma att prova nya arbetssätt, anpassningar och även hjälpmedel om det behövs.

Ett steg vidare mot arbetsmarknaden

Gemensamt kommer vi fram till vilka arbetsuppgifter som passar just dig. Resultatet blir ett underlag för dig och din arbetsförmedlare, så att du kan komma vidare på din resa mot arbetsmarknaden.

Hur gör du för att få börja på tjänsten Aktivitetsbaserade utredningsplatser hos oss?

Vi bedriver tjänsten Aktivitetsbaserade utredningsplatser i samarbete med Arbetsförmedlingen. Ansökan gör du därför genom att kontakta Arbetsförmedlingen och fråga om du kan vara aktuell för tjänsten Aktivitetsbaserade utredningsplatser.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.