Försäkringsbolag

Ett hållbart arbetsliv börjar med rätt försäkring

Flera svenska försäkringsbolag vill samarbeta med Arbetslivsresurs

Vi hjälper försäkringsbolag att effektivisera rehabiliteringsprocessen och stötta individen i rätt riktning. All forskning pekar på att vi mår allra bäst, både fysiskt och psykiskt, när vi får bidra i ett arbete. Våra insatser förbättrar de försäkrades möjlighet till ett snabbare tillfrisknande eller att helt undvika sjukskrivning, och sänker samtidigt bolagens kostnader för personskador. Vi stöttar individen i rätt riktning och vet vad som krävs för att komma tillbaka i jobb, behålla motivationen och återfå självförtroendet. Arbetslivsresurs tjänster inom hälsa, rehabilitering och omställning stärker styrkorna som leder till ett hållbart arbetsliv.

Samarbetsavtal finns med tio av de ledande försäkringsbolagen – däribland Länsförsäkringar, Euro Accident, Folksam, Trygg Hansa, SEB Pension, Trafikförsäkringsföreningen, Bliwa, Dina, Moderna och Svensk läkemedelsförsäkring. Samarbetsavtalen ser lite olika ut och kan avse sjukförsäkring, olycksfallsförsäkringar, trafikförsäkringar eller sjukvårds- och rehabilteringsförsäkringar. Målet är alltid detsamma; att stödja den försäkrade att behålla eller återfå sin arbetskapacitetet, i nuvarande eller nytt arbete.

Vi hjälper försäkringsbolag att effektivisera rehabiliteringsprocessen och stötta individen i rätt riktning.

Vi ger dig nyckeln till framgång

Tidiga insatser inom rehabilitering har visat sig vara en nyckelfaktor för lyckade resultat. Arbetslivsresurs driver en målinriktad samverkan med andra rehabiliteringsaktörer och hjälper människor att förflytta sig mot en hållbar arbetslivssituation. Våra avtalsansvariga kontaktpersoner ger råd om lämpliga tjänster utifrån behov och säkerställer att den försäkrade får en personlig konsult med rätt kompetens.

Ofta är den första insatsen en kartläggning som visar vad som krävs för att mest effektivt nå målet. Därefter kan det ta olika vägar; kanske behöver man få stöd att prova sig fram i arbetslivet genom arbetsträning på praktikplats, eller så finns behov av en förändring i arbetssituationen. Både karriärcoachning och häslocoachning finns som alternativ, beroende på behov och förutsättningar.

När våra rehabiliteringsledare kartlagt och samordnat rehabiliteringen i rehabiliteringsförsäkringar når Arbetslivsresurs mycket goda resultat. En hög majoritet bryter sin sjukskrivning och kommer snabbare in i arbete. 

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.