Meny

fereydounFereydoun Mabadi kom till Stöd och matchning i Göteborg i början av 2015. Han hade då sedan drygt två år tillbaka haft en timanställning han trivdes med men kunde inte få en heltidsanställning på grund av hans brist på utbildning. I dag har Fereydoun en heltidsanställning och är lyckligare än någonsin, tack vare sitt eget hårda arbete tillsammans med Arbetslivsresurs jobbkonsult. 

Kunde inte få heltidsanställning
I februari 2015 kom en 60-årig man från Iran vid namn Fereydoun Mabadi till Stöd och Matchning på Arbetslivsresurs i Göteborg. Han hade då bott i Sverige sedan 1989 och drivit egen livsmedelsbutik i två omgångar. Han berättade att han sedan 2013 varit timanställd på ett boende för ensamkommande flyktingbarn och att detta var ett jobb som han stortrivdes med. Enda problemet var att han inte kunde få mer än en timanställning där eftersom att han inte hade någon relevant utbildning. Han var mycket omtyckt på sitt jobb, både bland kollegor och barnen på boendet. Hans chef hade flera gånger sagt till honom att hon gärna ville anställa honom men att ledningen sa nej till att anställa någon på heltid som inte hade utbildning.

Förbättrade ansökningshandlingarna
Med tanke på Fereydouns ålder konstaterade vi snabbt att det inte var aktuellt att påbörja en högskoleutbildning så vi kom istället överens om att göra en kartläggning över alla boenden för ensamkommande flyktingbarn i Göteborg med omnejd. Vi började med att förbättra Fereydouns ansökningshandlingar och sedan skickade vi gemensamt ut dessa till alla tänkbara arbetsgivare som vi kunde hitta. Fereydoun fortsatte med att jobba deltid och kom till oss en gång i veckan.

Arbetet lönade sig
Så en dag hände det. Fereydoun ringde och berättade att han blivit uppringd av ett företag som stod inför att öppna ett nytt boende för ensamkommande flyktingbarn och de ville att han skulle komma på en informationsträff hos dem. Det här företaget var ett av dem som vi skickat en spontanansökan till! Efter informationsträffen kom Fereydoun till oss med ett stort leende på läpparna – han hade blivit erbjuden en tillsvidareanställning på heltid. Nu har han påbörjat sin anställning och är lyckligare än någonsin, vilket gör oss som jobbar med Stöd och Matchning på Arbetslivsresurs ännu stoltare och gladare. Det är ju precis detta vårt jobb går ut på – att hjälpa våra deltagare att hitta en långsiktig lösning på sin arbetslöshet.

Lycka till på ditt nya jobb Fereydoun!