Meny

brorBror berättar för oss att han var mycket skeptisk till att börja på Stöd och matchning hos Arbetslivsresurs i Eskilstuna. Han hade varit arbetslös i två och ett halvt år – skulle vi kunna hjälpa honom när ingen annan hade lyckats?

1974 började Bror att arbeta på Nyby Bruk i Torshälla. Han hade många olika arbetsuppgifter och arbetade som maskinoperatör, svetsare, arbetsledare och vid röntgen. Hela 38 år blev det innan bruket lade ner vid årsskiftet 2011/2012. Det var ett hårt slag, en del av en själv försvann när man blev arbetslös, beskriver Bror. Under arbetslösheten gick han en utbildning inom CNC men den gav inget arbete.

Det första Brors jobbkonsult på Arbetslivsresurs ville att han skulle göra var att skriva ett personligt brev. Bror blev förvånad eftersom han själv hela tiden hade tänkt att ett CV räckte. Efter några provintervjuer med sin jobbkonsult var han redo för en riktig intervju med en rekryterare på Arena Personal, Arbetslivsresurs systerföretag, och då vände allt.

I dag har Bror hunnit arbeta på flera olika arbetsplatser genom Arena Personal och känner äntligen att han kan komma till sin rätt igen. Han har bland annat arbetat på en återvinningstation där han fick var mycket ute i friska luften och prata med massor av olika människor, och på ett av Sveriges största klädlager där det var ett högt tempo och massor av härliga kollegor. Sedan i mitten av sommaren har han kört runt i Södermanlands och Västmanlands län i stor lastbil och levererat pall och paket. Bror berättar att han trivs väldigt bra och gillar att ha mycket att göra.

Bror är bara en av de otaliga personer Arbetslivsresurs hjälpt att komma in på arbetsmarknaden igen genom Stöd och matchning och inget gör oss gladare och stoltare än att få göra detta! Tack Bror, för att du valde oss, vi tror på dig!