Meny

Steg för steg tillbaka till arbetslivet

Vi erbjuder dig personlig utveckling i ett individuellt rehabprogram. Vi anpassar oss efter din unika livssituation och tillsammans planerar vi och genomför olika aktiviteter som kommer att stärka dig och göra dig redo inför din återgång till arbete eller studier.

Vi fokuserar på möjligheterna
Vad kan jag? Vad vill jag? Hur ser arbetsmarknadens behov ut? Vi fokuserar på dina möjligheter och tar vara på dina styrkor. Om din kompetens, tidigare arbetslivserfarenhet eller fysiska resurser inte riktigt räcker för att komma in på arbetsmarknaden just nu, hjälper vi dig att hitta nya vägar i arbetslivet. Kanske kan en utbildning stärka dina chanser att nå ett arbete som passar dig bättre. Du får också testa din förmåga genom att arbetspröva i yrkesområden som passar just dig. Du lär dig mer om hur din situation kan påverka din arbetsförmåga och vilka anpassningar du kan behöva göra.

Våra coacher är vana att agera guide genom förändringsprocesser. De är experter på att ge stöd, se nya utvecklingsvägar, motivera, aktivera och ge vägledning – allt anpassat till dagens arbetsmarknad.

Så här går det till
Du får träffa en erfaren rehabiliteringscoach. Vi planerar tillsammans och väljer aktiviteter utifrån dina personliga förutsättningar och som ska hjälpa dig nå ditt mål. Våra engagerade och kunniga jobbagenter hjälper dig med praktik eller arbetsprövning hos en arbetsgivare på din ort. Du som funderar på nya yrkesområden eller studier får vägledning att hitta rätt. Efter några veckor har du en tydlig och konkret handlingsplan. Den visar vilka steg som ska leda till en förändring av din situation så att du kan återgå till arbetslivet med nytt fokus.

Vi arbetar i team för att du ska komma tillbaka i arbete så snabbt som möjligt:

Coach – specialist på arbetsmarknadens villkor
Rehabcoach – specialist på arbetslivsinriktad rehabilitering
Legitimerad psykolog – specialist på mänskliga reaktioner
Legitimerad arbetsterapeut – specialist på ergonomi och arbetshjälpmedel
Legitimerad sjukgymnast – specialist på att stärka och tillvarata kroppens resurser