Meny

HR-chefen:

”Arbetslivsresurs har den breda kompetensen tillsammans med den personliga kontakten”

 

adelelantzIndustrikoncernen Akzo Nobel AB i Gamleby valde Arbetslivsresurs som samarbetspartner i sitt TSL-projekt som omfattar 90 personer. Den stora kännedomen kring den lokala arbetsmarknaden tillsammans med gedigen erfarenhet och ett stort tjänsteutbud gjorde valet enkelt, berättar Akzo Nobel AB:s HR-chef Adele Lantz.

Den personliga kontakten med omställningsleverantören var avgörande både när Adele Lantz var anställd som HR-chef på Gunnebo Industrier AB i Gunnebo, och i dag i hennes tjänst som HR-chef på Akzo Nobel AB i Gamleby,  när de valde Arbetslivsresurs i TSL-projektet som omfattar 90 personer.

– Jag har erfarenhet från Arbetslivsresurs inom TSL-verksamheten både nu vid en total nedläggning men även vid tidigare tillfälle där vi dragit ned och gjort personalinskränkningar. Vi har varit väldigt nöjda med den nära relationen och utbudet Arbetslivsresurs erbjuder. För mig har tjänsteutbudet alltid varit väldigt lockande och komplett så det var inte speciellt svårt att välja Arbetslivsresurs, berättar Adele Lantz.

ryckcitatAtt inte behöva samla ihop olika sorters kompetenser för sina anställdas varierande behov av stöd är något som varit värdefullt för Adele Lantz och Akzo Nobel AB vid omställningen.

– Det vi uppskattat mest är att man har erbjudits den stora kompetensen som Arbetslivsresurs har – inte bara coachingstöd, utan även hjälp för de som behöver någon extra form av stöd, någon som behöver kartläggas till exempel. Det har funnits stöd tillgängligt från både psykologer, arbetsterapeuter och sjukgymnaster så man har sluppit plocka ihop den kompetensen själv och helt kunnat lämna över.

– Något som verkligen var viktigt var ju också Arbetslivsresurs lokala kännedom kring arbetsmarknaden. De är etablerade hos de olika arbetsgivarna och kan vara den där tråden mellan dem och individen.

Vid en omställning är planeringen och ett proaktivt arbetssätt nyckeln till en lyckad lösning för alla parter, menar Adele Lantz.

– Det som var så positivt var att Arbetslivsresurs kunde komma in så pass tidigt och jobba preventivt med individerna. Det är väldigt viktigt att komma in i ett tidigt skede, kanske redan innan individerna blivit uppsagda. Det har man varit duktig med. Det finns en seriositet och en metodik genom hela processen som gör att jag inte har några problem med att rekommendera Arbetslivsresurs.

 

Fackliga representanten:

”Till och med hittat bättre jobb åt personalen”

Fastighetsanställdas förbund på ISS Facility Services AB i Stockholm kom i kontakt med Arbetslivsresurs genom rekommendation 2006 och har samarbetat med dem sedan dess i olika TSL-projekt. Pålitlighet, kunnighet och tydliga resultat är något man upplevt genom åren, berättar artbetsplatsombud Alex Santibanez.

tsl– Vi kom i kontakt med Arbetslivsresurs när ISS tappade kunder. De kommer in under tråkiga omständigheter eftersom att personalen precis fått veta att de förlorat sina jobb, men det positiva är att det finns hjälp att få av Arbetslivsresurs, säger Alex Santibanez, arbetsplatsombud för Fastighetsanställdas förbund på ISS Facility Services AB i Stockholm sedan åtta år tillbaka.

En ombudsman från regionen rekommenderade Arbetslivsresurs för förbundet 2006 och sedan dess har samarbetet pågått. Det långa samarbetet grundar sig i pålitligheten och resultaten man åstadkommer, berättar Alex Santibanez.

– Arbetslivsresurs är pålitliga och kan sitt jobb. Vi brukar ha flera möten under projektet och efteråt får man höra om alla de personer som man hittat arbete åt. Då känner man sig lite stolt efter allt det här jobbiga som kommer med att förlora arbetet. Man har bidragit till något positivt där man hittat jobb åt någon, jobb som kanske till och med är bättre än det tidigare.