1-1-of-1-28

En intervju om framgång och integration

“Tro på dig själv. Ingen annan kommer tro på dig om inte du gör det. Så, tro på dig själv” 

Abdul Farah, Gruppchef på Arbetslivsresurs

En intervju om framgång och integration med Abdul Farah, Gruppchef på Arbetslivsresurs

Hej Abdul! Vill du berätta lite om dig själv och din bakgrund? Vem är du? 

– Ja, Abdul Farah heter jag. Jobbar i dagsläget som gruppchef på Arbetslivsresurs. Har jobbat här sedan 2019, så snart fyra år. Jag har jobbat som konsult, projektledare, teamledare och nu är jag gruppchef. Innan dess har jag jobbat på Arbetsförmedlingen, som jobbcoach och tolk. Jag har juristbakgrund från Syrien, där jag är uppväxt. Jag är född i Somalia men vi flydde från kriget till Syrien. Sedan flydde vi från kriget i Syrien till Sverige för lite mer än 10 år sedan, 2012.  

Förstår. Nu är du ju Gruppchef på Arbetslivsresurs i Värmland, Fyrbodal och i Skaraborg. Hur trivs du med ditt jobb? Hur ser ditt ansvar ut? 

– Ja, jag har ca 18 kontor som jag ansvarar för i mitt område, från Karlskoga i Örebro län till Trollhättan i Västra Götaland.  Jag ansvarar för 32 medarbetare. 

Jag trivs väldigt bra i branschen och på företaget. När man har duktiga medarbetare känner man inte att det bli “för mycket”, alla gör det man förväntar sig. Jag trivs också med affärsutveckling och får mycket mandat från mina chefer. Jag öppnar nya kontor ofta och anställer nya medarbetare varje månad. Jag är en väldigt resultatinriktad person och trivs med att ha mycket att göra. Ibland får jag säga till mina medarbetare att “bromsa” mig lite eftersom jag själv ofta gasar, haha. Men de verkar trivas med det. Jag har anställt både äldre och yngre personer vilket är väldigt bra, det kommer så bra idéer och ger goda resultat. Man märker att jag inte bara anställer personer som tidigare jobbat i den här branschen, utan många som har jobbat med människor på något sätt tidigare. De trivs väldigt bra med jobbcoachningen. 

Härligt! Det har hänt mycket sedan du kom hit 2012, du har gjort karriär inom den här branschen och hunnit med flera olika yrken. Vilken är din drivkraft skulle du säga? 

– Jag som person har alltid varit målinriktad, resultatinriktad och tävlingsinriktad. Som min mamma brukar säga “Du är tävlingsinriktad på alla möjliga sätt”, haha. Jag älskar att vara i toppen. Jag vet att det inte alltid kommer att bli så, men det är det jag strävar efter. Det finns inget som är omöjligt. Sen avslutar jag alltid det jag börjat med, även om jag blir sist. Jag vill visa mina barn och andra människor att man kan komma fram, att man kan lyckas. Sen har man olika tankar om vad som är att “lyckas”, men där tror jag att det handlar om att trivas, att det känns bra med det man gör. Jag tycker verkligen man ska följa sina mål och drömmar. Jag kommer ihåg att jag träffade en kvinna när jag jobbade på Arbetsförmedlingen år 2017. Hon kom från ett annat land och var analfabet. Hennes dröm var att bli sjuksköterska. Alla som hon träffade via Arbetsförmedlingen och Migrationsverket sa till henne att “Men du är ju 40 år gammal, du är mamma till sju barn, du har inte läst grundskola eller gymnasium – att bli sjuksköterska känns lite omöjligt, det kommer ta lång tid”. Men hon började läsa SFI och klarade det på sex månader, började sedan läsa grundskola och klarade det på ett år, sedan började hon undersköterskeutbildning och klarade det på två år. När jag träffade henne förra året gjorde hon sin tredje termin på sjuksköterskeprogrammet. Även om alla var emot henne. Hon trodde på sin dröm och hade det där drivet. Om den här kvinnan lyckas, som är analfabet och hade sju barn, så kan andra det också. Här i Sverige får ungdomar mycket serverat fram till man är 19. Vad är det då som gör att man inte ska följa sina drömmar?  

Vi kan även ta upp Daniel Ek, Spotify-ägaren. Ingen trodde på honom och hans affärsidé. Ingen trodde på hans musikspelare från början – idag är det den största musikspelaren i världen. Sen finns det vissa saker i miljön som påverkar, om det finns människor omkring dig som tror på dig. Då kommer det göra att du också gör det. Om du istället har människor omkring dig som tänker att det är omöjligt för dig att klara något, så kommer du själv också känna att det är omöjligt.  

Så sant. Hur var det för dig när du började på Arbetslivsresurs? 

– Jag blev headhuntad faktiskt. Min före detta chef Fredrika hämtade mig från Arbetsförmedlingen. När jag träffade min chef Pierre frågade han mig “Vart ser du dig själv om fem år?”. Jag svarade att jag tyckte fem år kändes lite för långt fram, haha. Då fick jag frågan var jag ser mig om tre år och svarade att “Då tror jag att jag sitter i Fredrikas sits, som gruppchef”. Han skrattade lite åt mitt svar. När jag några år senare fick tjänsten som gruppchef tog han upp det här igen och frågade om jag kom ihåg det här samtalet. “Du lyckades”, sa han. Jag har haft en riktigt fin resa här på Arbetslivsresurs, ett riktigt bra företag. 

Tidigare berättade du att du värderar åldersvariation högt i din arbetsgrupp, att det bidrar till många bra idéer. Finns det några andra faktorer som också är viktiga i en arbetsgrupp tycker du?  

– Jag tycker att varje arbetsgrupp ska spegla samhället, med olika bakgrunder, kulturer och språk. Man behöver ha den här mixen. Och en person som är 60 år gammal kan komma med ett tänk som en 25åring inte fått med sig, på grund av att 60åringen har livserfarenhet och längre arbetslivserfarenhet. Det blir ju också väldigt roligt på jobbet när man har en mix av människor i gruppen.  

Jag kan ge ett exempel, som vår VD Magnus har berättat för mig. När han köpte Arbetslivsresurs år 2011 var konsulterna till största del svenskfödda och 40 år eller äldre. Han började resan för en större mångfald och jämställdhet, det var inte helt lätt. Idag har 30 % av Arbetslivsresurs chefer en annan kulturell bakgrund än svensk vilket gör att vi speglar samhället – i Sverige är ungefär 25% av invånarna födda i annat land än Sverige. Det här har ju börjat ge Arbetslivsresurs bra resultat också, idag är vi största företaget inom arbetsmarknadstjänster. Vi har flest deltagare i hela landet. Jag kan gå till mig själv; hade jag sökt mig till en leverantör som skulle hjälpa mig att söka arbete eller studier och bara sett personer med samma hudfärg där så hade jag inte valt den. Vi människor brukar alltid utgå ifrån var vi är bekväma. Kommer man in i ett rum där ingen ser ut som en själv, blir man oftast inte så bekväm.  

Du berättade att du kom från Syrien till Sverige år 2012 och att du fått studera och jobba dig uppåt här. Om du skulle ge tips till de personer som precis kommit hit till Sverige, vad skulle det vara? 

– Tips nummer ett är språket. Språket är nyckeln till samhället. Kan du språket kommer det öppna många dörrar för dig. Man lär sig inte bara språket när man sitter i skolbänken utan också genom att lyssna. Människors hjärnor är fantastiska på det sättet att om man lyssnar mycket på språket, på radion eller på människor ute på stan, så kommer uttal och liknande att sätta sig. Ett annat tips är att läsa. Jag började med att läsa barnböcker, vilket är bland det bästa jag gjort. Jag började från 3 år till 10 år, sedan vidare till romaner. Jag gick också till bibliotek där jag träffade äldre – det är det bästa som finns. Träffa kompisar, pensionärkompisar, de har ofta tid också. En av mina pensionärskompisar som jag träffade ofta på biblioteket, Magdalena, hon var 91 år 2012. Hon satt med mig på biblioteket i Uddevalla och lärde mig uttal. Hon kunde ju också den äldre svenskan. Ett annat tips är att skaffa praktikplatser. För mig var den första praktikplatsen till för att öva på språket och träffa människor. Har man inte utbildning – utbilda dig, gärna inom ett bristyrke. I Sverige behövs gymnasieutbildning och i många fall även eftergymnasial utbildning. Det finns riktigt bra utbildningar som inte är så långa, men som kan leda till ett välbetalt jobb. Körkort är också viktigt för att få jobb idag, så det är också ett tips.  

Nu pratade vi om hur man bör tänka som nyanländ när man kommer hit, men om vi tar det andra perspektivet, vad kan vi tänka på i bemötandet av de som precis kommit till Sverige?  

– Det beror på vilken situation personen kommer ifrån. Om personen kommer ifrån krig måste vi förstå att det finns trauman hos han eller henne. Då kan det bli en kulturell chock. Det här med att stå i kö till exempel – jag kommer ihåg när jag kom hit och var i en matbutik, jag gick bara förbi kön. Folk tittade på mig och undrade vad jag gjorde. Den informationen stod ju ingenstans. Samma sak med att man i Sverige håller ett visst avstånd från varandra, att man inte kommer för nära. Den här typen av sociala koder behöver vi lära varandra, det finns inte alltid med naturligt. Vi behöver ha tålamod med människor som kommer hit, prata med varandra och lära av varandra. Jag skulle rekommendera att man skaffar kompisar. Kanske finns det någon förening man kan gå med i där man träffar människor med utländsk bakgrund och hjälper dem in i samhället och hjälpa dem med språket. Men först och främst; ha tålamod och förståelse.  

Precis! Nu när du har rekryteringsansvar, finns det något du skulle vilja säga till andra chefer eller rekryterare, just när det gäller att anställa människor med utländsk bakgrund? 

De allra flesta som är arbetssökande söker ju jobb där man uppfyller kompetenskraven. Idag har vi också avancerade rekryteringsverktyg till vår hjälp så att de som inte uppfyller kraven sållas bort. Däremot behöver man tänka om, tänka utifrån vad mångfald kan bidrar med. Vad kan en person som inte har svenska som modersmål bidra med? Kanske kan den här personen öppna nya dörrar till nya affärer och nya idéer för en arbetsgivare? Jag tycker också det är viktigt att titta på hela personligheten och inte bara vem som kanske har lättast att komma in i arbetsgruppen för att den är lik de andra som är i den. Jag tror att man ska försöka tänka lite outside of the box. En person som har en annan kulturell bakgrund än svensk kan öppna upp många nya dörrar för arbetsplatsen.  

Tack Abdul. Har du något sista ord du vill dela med dig av? 

Tro på dig själv. Ingen annan kommer tro på dig om inte du gör det. Så, tro på dig själv. 

Fler framgångshistorier och tips för dig som arbetssökande hittar ni på Jobbsökarguiden!

Tipsa en vän!

Arbetslivsresurs stöttar dig i ditt arbetssökande!

Relaterade inlägg

Vi kan hjälpa dig att hitta rätt jobb eller utbildning!

Vill du att vi kontaktar dig och berättar mer om vilka möjligheter som finns på din ort?

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.